Vlees op Gods nieuwe wereld

“Ik hoop dat Gods nieuwe wereld snel komt, dan kan ik tenminste meer vlees eten” verklaart zoonlief verlangend vlak voor hij weg zakt in dromenland.

Onze vlees tweedaagse is weer voorbij, doordeweeks doen we zonder. Maar blijkbaar is het toch echt te mager volgens zoon. Beter leven vlees 3 sterren, zou dat op tafel staan straks? ‘Een dier dood voor jouw stukje vlees’ en ‘geen dood meer’ matcht niet helemaal…

Toch herken ik het verlangen van zoonlief wel. Maar hoevaak niet ingekleurd naar een verlangen naar een comfortabel dromerig holy-wood met 24/7 onbeperkt spareribs ofzoiets?

‘Ons verlangen naar comfort is de vijand van streven naar gerechtigheid’ klonk er gisteren in mijn warme veilige woonkamer. Beelden van Jemen of kamp Moria breken mijn hart en mijn zelfzuchtige verlangen naar enkel comfort…

… tot ik mijn ‘nieuwe standaard kip’ (zeg, beter leven 3 sterren kip is duur hoor!) wil braden en nog maar 1 pit op mijn gasstel (misschien dat een ‘divine power’ ‘m wel molt, gas wat een schand) aan wil! “Zucht… Perfect diner voor visite aan diggelen! Sssst… in Jemen sterven ze zonder eten. Tik, tik, tik, helaas, 3 gaspitten blijven koud.

Even later eten we een gewetensvol pannetje vlees met sperziebonen op een oude aarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.